Eren Turan / TİM HABER
Kullanıcıları Selamlaıyor
Uygulama, ilk açılışta kullanıcılarını ‘Selamun aleyküm’ mesajıyla karşılıyor. Ana sayfada bu ayın duası olarak ‘Nazardan Korunma’ duası öneriliyor. En dikkat çeken özelliklerden biri, ‘Hangi hoca senin için dua etsin?’ seçeneğiyle talepte bulunulabilmesi. Kullanıcı, imamı seçtikten sonra dua edilmesini istediği kişinin adını ve nedenini belirterek özel bir dua talebinde bulunabiliyor. Uygulama, videolu duanın birkaç saat içinde teslim edileceğini vaadediyor.
Hizmetler ve Fiyatlar
İman App, çeşitli konularda dua ve danışma hizmetleri sunuyor. Büyü bozdurma, bereket duası, kısmet açma ve sınav duası gibi çok sayıda talebe yanıt verilmesi hedefleniyor. Uygulama içerisinde imama soru sormak içinse ‘1 tesbih’ gerekiyor. Yeni kullanıcılara ilk başlangıçta 1 tesbih hakkı üretimci tarafından ücretsiz sunulurken, sonraki tesbih paketleri şu fiyatlarla satışta:
1 Tesbih: 49,99 TL
3 Tesbih: 149,99 TL
5 Tesbih: 199,99 TL
10 Tesbih: 399,99 TL
Ayrıca, uygulama üzerinden sure dinlemek ücretsiz olarak sunuluyor.
Danışma Hizmetindeki Diyaloglar
İman App, anonim olarak imamlarla özel konularda danışma hizmeti de sunuyor. Yayımlanan bir örnek diyalog şu şekilde:
Danışan: Eşim beni durmadan aldatıyor. Hayatımdan çık diyor; ama istersen üzerine kuma getiririm diyor. Dayanamıyorum…
İmam Ahmet A.: Eşinin bu sorumsuz hareketleri… Yani işin içinde bir kere zina var. Zina olunca orada bereket olmaz, zina fakirliğe sebep olur. Peygamber (s.a.v) buyurmuştur ki, zina yüzünden iman nurunun gitmesine, ömrün kısalmasına, rızkın azalmasına ve cehennemde sürekli kalmaya sebep olur. Allah, çapkın erkekleri ve çapkın kadınları sevmez.
Geliştirici Firma ve Uygulamanın Akıbeti
Sürüm geçmişi incelendiğinde altı ay önce yayınlandığı anlaşılan İman App’in geliştiricisinin ‘Peace Apps Limited’ adındaki bir şirket olduğu görülüyor. Hem Apple’ın hem de Google’ın uygulama mağazalarında yer alan uygulama, bugün itibariyle her iki platformdan da kaldırıldı.
Kullanıcıların parayla dinî hizmet sunulmasını eleştirdiği uygulama, bu tartışmaların odağına oturdu. Kimileri uygulamayı bir ‘ticaret tuzağı’ olarak nitelerken, kimileri de dine dair bu tarz girişimlerin etik boyutunu sorguluyor.
0 Yorum